Fall in love with fall

Met deze kreet zijn wij, de medewerkers van First Lady, het nieuwe seizoen begonnen. Wij zijn tot over onze oren verliefd geworden op die nieuwe jurkjes, de Boho blouses en de sweat en corduroy broeken. En we vielen massaal voor de vele omslagdoeken, poncho’s en nieuwe truien. Daarom deze belangrijke vraag: “Als jij voor je kledingkast staat, wordt je dan blij?”. 

Niets om aan te trekken
We weten uit ervaring dat bij de meeste vrouwen de kledingkast voor 20% bestaat uit kleding die heel veel gedragen wordt en voor 80% uit kleding die in de kast blijft hangen. Hoe is dat bij jou? Heb jij ook een kast vol met kleding, maar niets om aan te trekken? Is je antwoord ‘Ja……’, dan ben je nu al op de goede weg om daar verandering in aan te brengen.

Opruimen die kast
Begin eerst je kledingkast te inventariseren. Allereerst haal je al je kleding voor komend najaar en winter uit de kast die niet bij de 20% favoriet hoort. Ziezo, nu heb je een realistisch beeld van wat werkelijk je  garderobe is. Kijk eens goed naar deze artikelen. Waarom zijn ze favoriet? Is het omdat het tricot is en daarom lekker draagt? Is het neutraal van kleur, zoals zwart, marine, taupe of grijs? Of zijn het juist leuke kleuren, zodat ze je bij het aantrekken een oppepper geven. Onderzoek en zie of je lering kunt trekking uit wat je bevindingen zijn. Ze zijn van het grootste belang als je nieuwe kleding gaat kopen.

Aanvulling van je kledingkast
Je nieuwe kledingstukken moeten je een goed gevoel geven. Maken ze je slank of laten ze je figuur goed uitkomen? Welke lengtes hebben de bovenstukken waardoor je je er fijn in voelt? Welke materialen zijn het: soepele stoffen of juist stevig? Zijn het ruiten, strepen of bloemdessins? Hoeveel kledingstukken zijn het? Heb je het gevoel dat het maar weinig is? Zie dan de realiteit onder ogen: Je loopt voortdurend in dezelfde kleding!

Hoog tijd om weer verliefd te worden. En verliefd op de juiste kleding, die het beste bij jou past. En daar komen wij graag in beeld. Vertel ons je bevindingen, noteer ze desnoods in je mobiel. Wij gaan graag aan de slag met jouw favorieten. Dat vinden we de leukste uitdaging die er is: vrouwen weer verliefd maken zijn op zichzelf!

Lidy Jansen – First Lady