Mode trends voorjaar en zomer!

All-over dessins in tropische sferen, prints van paradijsvogels, kleurrijke bloemen en rijk gedecoreerde bomberjasjes met prachtige borduursels en applicaties. Voeg daaraan de retro sportieve elementen en urban invloeden met badges en tekstprints toe en het modebeeld is compleet. Bij First Lady Rheden en Eerbeek vindt u een gevarieerde collectie waarin al deze trends zijn opgenomen.

Tropische pracht gevangen op stof
We stappen in de wonderschone natuur. We ademen de zuurstof van het frisse groen en raken geïnspireerd door de natuur. Opvallender kunnen ze bijna niet, de jungle prints in de voorjaarscollecties. Veelal uitgesproken met felle tropische bloemen en vogels en een grote variatie in groentinten. Ook zie je meer ingetogen all-over bladdessins in rustige variaties in groen. De kleur khaki wordt gecombineerd met grijs, mint en marine, of feller, met geel, kobalt en fuchsia accenten. Later in het seizoen komen er ook lila en paarstinten. In de modellen zien we tunieken en blouse jurken, bomberjasjes voorzien van borduursels en applicaties. Etnische dessins op structuur stoffen en in breiwerk vooral opengewerkte ajour en lintjes garen.

 

Klassiekers in een nieuw jasje
Het mooie rood-wit-blauw in allerlei verschijningen. Nautisch maritiem, nostalgisch, maar ook modern: de kleuren blijven vooral in combinaties verrassen. In de nostalgische maritieme uitvoering zien we veel strepen, grote knopen, ankers en bootjes en sterren. Maar juist de prints van zeevogels en vissen en de combinatie met geel-accenten, uniform-details en grappige details maken het vernieuwend en modern. Vrolijke toevoegingen d.m.v. opvallende accessoires en borduursels, vetersluitingen en all-over dessins maken de klassieke 3-kleur compleet.

Nieuwe vormgeving zien we in Men’s shirting, dat zijn lange linnen en katoenen blouses gebaseerd op het mannenoverhemd. Strepen krijgen gezelschap van romantiek door de mix met Liberty bloemetjes-, kant-, batikprints en van borduur op witte blouses. Maritiem wordt gedragen op Pinstripe broeken en jeans, maar ook op jogging tricot broeken.

 

Retro-sportieve hoogstandjes
Sportlook vertaalt naar een trendy en gestylde outfit. Het verlangen naar orde en overzicht. Grafische dessins in black&white.  Met accenten als brede zomen, vetersluitingen, biezen langs manchetten en boorden of biezen op de zijnaad van de pijp op broeken. Rijke metallic accenten, witte jasjes, mesh-tops en brede banden op het rugpand: het zijn allemaal invloeden uit de sport die we terug zien in de zomermode. Zowel klassiek in Chanel stijl als sportief. Vaak met een twist of in een typische retro-toepassing. Fifties-jurkjes in zwart/wit dessins zijn erg het passen waard. Sweat, jersey en de polokragen zijn terug dankzij deze trend. Typische kleuren uit deze trend zijn licht grijs, zwart, wit, marine en accentkleuren blush en kobaltblauw en rood.

De ‘this is me’-mode
Dit is zeker de opvallendste en meest expressieve modetrend van dit zomer. Door middel van customizen zetten we onze persoonlijkheid op elk kledingstuk. De nadruk ligt op badges, teksten, en felle kleuren. De hele trend komt voort uit het verlangen ermee te communiceren. Zowel letterlijk met tekstprints, alsook figuurlijk door de combinaties van kleuren, items en de details met geborduurde patches, buttons en stickers. Deze trend is bij First Lady verweven met de andere drie trends en geeft deze daardoor een eigen stijl en humor. Army jasjes met badges. T-shirts met teksten, ijsjes, brillen en rozen en rode lippen.

Genoeg geïnspireerd? Dan is het hoog tijd voor een bezoek aan First Lady Rheden en Eerbeek. Ons First Lady team kent de nieuwe collecties door en door en maken je graag blij met een goed combinatie-advies. Kom gerust vrijblijvend kijken en passen.