Trends najaar/winter 2018 met een twist!

Laat je inspireren door onze najaarsmode! We vertellen je graag over klassieke kleuren, maar dan in nieuwe neopreen materialen. Over ruiten gecombineerd met bloemen, over punk en feministe invloeden. Samen met zachtheid en romantiek. En over het mannenpak met een sportieve twist. We ontvangen je graag in een nieuw najaar, juist niet met donkere kleuren, maar met vrolijkheid en heel veel kleur!

Thema “Check It”

Robert Sarto vest

Zit jij er straks geruit bij? Als er een print is die deze herfst en winter niet in je garderobe mag ontbreken is het wel de ruit. De ruit is back en niet zo’n beetje ook. De

ruit is all over: de beroemde print zie je terug in allerlei kleuren en formaten (van fijn tot grof). Op schoenen, accessoires en alle kledingstukken die je maar kunt bedenken. Wij zijn fan, want wat ons betreft is deze print super stijlvol. Street One en ons nieuwe merk Ichi hebben een ruime keuze in dit thema.

Casual of zakelijk

Ga je voor casual, combineer dan bijvoorbeeld een geruite blouse met een jeans en pumps. Wil je zakelijk voor de dag komen? Kies dan voor een geruit mannenpak, succes gegarandeerd. In dit thema gaat het om de klassiekers. Je herkent de klassieker, maar toch ook weer niet.  Alle combinaties krijgen een eigentijdse twist. Denk aan “Heritage” voor het ultieme buitengevoel. Aan bloemen gecombineerd met Engelse ruiten of een joggingbroek in Glenn check. Mix dit met mooie breisels, sweatstof en satijn, maak het compleet met een corduroy broek of een blazer in velvet.

Nieuwe en onverwachte kleurencombinaties

Met warme tinten zoals okergeel, brique en groen komen de ruiten tot hun recht, ze geven dit thema power. Met kobalt gecombineerd is het fris en sprankelend. Koud en warm ontmoeten elkaar. De ruiten komen voor in alle productgroepen en worden ook gecombineerd met het klassieke rood. We zien de klassieke Hermes ruit, Pied-de-poule, Pied-de-coq en de meer grafische ruiten. Voorzien van een biesband geeft het een artikel en sportieve look. Door de ruit te combineren met een blouse krijg je een vrouwelijke look. Yin meets Yang.

Broekpak

Een echt thema waarin de power vrouw tot haar recht komt. Het broekpak maakt een comeback. Als broekpak of de blazer met een jeans. Naast de ruit zien we ook de mannelijke krijtstreep variant. Er is overvloed in truien: grove truien in melange garens en/of met kabelpatroon. In ronde hals, met turtle nek en in kol met grote aaibaarheidsfactor. Toon lef, durf te combineren. Combineer de trui op een rok of jurk. Maak de twist door een contrast in materialen of structuren. En wie durft…een barrett maakt het beeld compleet.

Eigenwijs of basic

Ruit op ruit staat lekker eigenwijs en opvallend. Vind je dit iets to much? Hou het dan lekker simpel en sla comfortabel een poncho met een ruitmotief om je schouders of pimp je outfit met een geruite tas. Want ook in de accessoires is de keuze in ruitmotief enorm groot.

Angels broek

Thema Sporty Game

Je mag gezien worden! Het sportieve stijltje is een blijver. Dat is leuk om tal van redenen, maar de voornaamste is toch wel dat deze fijne trend ervoor zorgt dat jij je de dagen stijlvol doch comfortabel kunt doorbrengen. Ook in dit thema weer de twist. Als voorbeeld: Another Woman heeft in de collectie een sportief bomberjasje, maar dan in een romantische bloemenprint.

Krachtige felle kleuren maken een statement!

Fall/winter ‘18, wordt een seizoen vol kleuren en vrolijkheid. In een (bijna zomerachtige) kleurenrange van geel, felroze, kobalt, paars, rood en heldere groentonen. Dit, samen met het gebruik van lurex en glans, geven de outfit een vrouwelijke touch.  We zien veel colourblocking of blokstrepen. Denk ook aan felle kleuren in zachte fluffy warme truien en vesten. Mohair en andere harige materialen doen hun intrede. Jassen in imitatie bont die je aan twee kanten kunt dragen. Het zachte warme bont aan één kant en glanzend aan de andere kant. Felle kleuren worden ook gebruikt in combinatie met imitatie leer of samen met dierenprints. Het gebruik van biesbanden geeft deze kleding de mix van stijlvol/sport. Samen zorgen ze voor humor en een glimlach.

De zijnaad

De broeken hebben de meest bijzondere biezen op de zijnaad. Creativiteit met leerdetails en grove stiksels. De skibroek maakt zijn comeback, maar dan zonder de bandjes onder de voet. Travelsuit kwaliteiten, het woord zegt het al, zijn kwaliteiten die zonder kreuk uit de koffer komen. Deze zijn al enige tijd favoriet bij onze klanten en blijven ook nu actueel. Prachtig in kobaltblauw en paars. De soepele scuba stoffen zijn heerlijk comfortabel. De sweatshirts in dit thema hebben teksten in glans of lurex garens. In de collectie van Cecil zitten weer bijzondere pareltjes om in te schitteren.

Earth

Versteegh sieraden

We zijn allemaal ‘buiten mensen’. Als we het over casualwear hebben dan zien we (donker) spijkergoed en heerlijke grote cozy truien. Ze haken aan bij de Scandinavische Hygge stijl die op dit moment een trend is (Hygge staat voor alles wat knus, cozy en warm is). Het is als het ware de Scandinavische variant van onze Nederlandse gezelligheid. Merk jij ook dat je in deze drukke tijd steeds meer op zoek gaat naar gezelligheid, huiselijkheid en rust? De basis kleuren marine, zwart en antraciet zijn in dit thema belangrijk, ze worden echter op een andere manier gecombineerd. We keren met de trend “ Earth” terug naar het basale en het natuurlijke; onze planeet staat centraal. Hier krijgen we de ruimte om diep te ademen en te ontspannen. Rijke, aardkleurige prints en materialen komen in deze trend terug. De kleuren oranje, geel, camel en rood domineren het kleurenpalet. Voor alle natuurliefhebbers is deze trend er één om warm voor te lopen. De organische patronen van het landschap en de warme gloed van de ondergaande zon die verdwijnt achter de horizon.

We vinden de wereld opnieuw uit

Met etnische prints, sjaaldessins en prachtige strepen geef je je kleding een luxe uitstraling. Kies een blousejurk in één van die prachtige nieuwe tinten geef je garderobe een warme en trendy boost. De streepdessins hebben een mix van bruintinten met oker, brique en donkerrood. Retro print colletjes en blouses worden gecombineerd met ruiten en geven daarmee de kleding de nieuwe twist. Donkere jeans broeken maken de twist met bijvoorbeeld een okergele bies of prachtige borduur onderaan de pijp. De basiskleur marine is uitermate geschikt om het warme geel mee te combineren. Het merk Rabe heeft met indigo en oker dessins een Ginkco bladmotief gemaakt. Hazelnoot en marine worden ook gebruikt in luxe materialen zoals velours, flockprints en intarsia ruiten. Deze worden dan gecombineerd met broeken in jacquards motieven. Kom eens kijken naar de broeken van Angels of Zerres. Hoe rijk wil je het maken!

De mens staat niet boven de natuur, maar is er een onderdeel van en moet zich daarnaar gaan gedragen. Naast al die warme, gloedvolle tinten is de kleur groen in al zijn gradaties natuurlijk niet weg te denken. Wat een rijkdom; dennengroen, grasgroen, donker-olijfgroen, blauwgroen, bosgroen. Het is bij First Lady, we zijn ware natuurliefhebbers, uiteraard dan ook groots aanwezig in alle productgroepen.