fbpx

Onze geschiedenis

Het waren opa en oma Boerman die in september 1932 de kiem legden voor het huidige First Lady in Rheden en Eerbeek. De bakkerij in de Dorpsstraat werd opgedoekt en er werd aan de Worth Rhedenseweg een gloednieuw huis met winkelpand betrokken. Mevrouw Boerman-Barink startte haar winkel in manufacturen. Van confectie was in die jaren nog geen sprake. Het vloeroppervlak was bescheiden, geheel in de geest van die tijd: 30 vierkante meter. Opa Chris Boerman zorgde in die sobere jaren voor de aanvoer van nieuwe spullen per fiets. Om het de klanten aangenaam te maken, brandde in de zaak een gezellige, ronde kolenkachel.

Aangename sfeer

‘De Zon’ werd het manufacturenmagazijn genoemd, om de warmte die de winkel wilde uitstralen, te benadrukken. Dezelfde aangename sfeer kenmerkt de Rhedense modezaak tot op de dag van vandaag. Brede schappen herbergden rollen stof, zoals flanel en keper. Mevrouw Boerman maakte zelf kleding, maar al spoedig was er versterking nodig, zodat het eerste personeelslid – Riek Koenders – werd aangetrokken.

Ook dochter Christien kwam al snel in aanraking met het modevak. In 1960 nam zij de winkel van haar ouders over, waarna meteen een grote verbouwing volgde. Twaalf jaar later werd de winkel opnieuw rigoureus verbouwd en het resultaat was verbluffend: 230 vierkante meter vloerruimte. Kees werkte achter de schermen en verzorgde onder meer de boekhouding. Christien was het gezicht en aanspreekpunt van de zaak. Een belangrijke stap maakte het echtpaar toen het zich 1977 aansluit bij winkelketen First Lady.

rheden-02

Derde generatie

Inmiddels was het tijd voor de derde generatie. Lidy den Hartog rondde haar studie aan de Hogere Textielschool in Enschede af, en leerde daar ook haar toekomstige echtgenoot Gerard Jansen kennen. Nadat zij beiden een aantal jaren ervaring in andere winkels opdeden, belandden zij in 1990 in Rheden om de scepter over de winkel te voeren. In 1998 kwam er een tweede First Lady-winkel in Eerbeek bij. Deze winkel was in Eerbeek al vele jaren bekend dankzij de inzet van Gery en Wim Mensink. In 2010 hield de landelijke franchise-organisatie op te bestaan, maar gingen sommige winkels toch verder onder de naam First Lady. Zo ook de winkels van Gerard en Lidy in Rheden en Eerbeek.

Klaar voor de toekomst

We zijn het aan onze status verplicht vooruitstrevend te blijven. Onze klanten verwachten ook niet anders. Onze zeer gevarieerde collectie met een veelvoud aan merken wisselt wekelijks. Het assortiment, waarvan lingerie een belangrijk onderdeel vormt, heeft een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding. Een eerlijk advies in combinatie met een ongedwongen sfeer… de aandacht en professionele kennis van alle medewerksters doet de rest.