Waar word jij mooi van?

Waar word jij mooi van? In ieder geval van een lach op je gezicht en van lekker in je vel zitten. Tja, dat lekker in je vel zitten kan bij menig vrouw grote ergernis oproepen. We zijn niet snel tevreden met onszelf. We worstelen. Soms is het je gewicht of ben je niet tevreden met je proporties of met je lengte. Soms zijn het de moeilijke tijden in je leven of je drukke werk. Ook ik worstel hiermee en ik weet dan: “balans” is het sleutelwoord. Maar waar vind ik die. Ik weet ook dat ik mijn eigen verwachtingspatroon meer zou willen afstemmen op de realiteit.

En dat is iets wat ik de laatste tijd veel om me heen hoor. Merken van dameskleding worden zich meer bewust van het effect van reclamecampagnes op het verwachtingspatroon van vrouwen. En daar wordt ik ontzettend blij van. De menselijke maat mag weer reëel zijn. En dus worden de modellen op foto’s veel minder skinny en worden modellen weer afgebeeld met vlekjes, pukkeltjes en rimpels in het gezicht.

Een van de leukste onderdelen van een stijladvies is om vrouwen te laten zien dat gewicht helemaal niet essentieel is om er mooi uit te zien. Iets wat wij toch regelmatig vol overtuiging beweren. Er zijn namelijk wel 20 andere facetten die, om je mooi te maken, veel belangrijker zijn. Bijvoorbeeld: past de kleding bij wie jij bent. Zie je er van buiten uit zoals je je van binnen voelt?

Ons lijf is altijd ergens heel erg mooi (Ja, ook bij jou!). Weet jij waar dat in jouw lijf is en hoe je dat met kleding het beste kunt benadrukken? Balans breng je ook door te letten op lengtes van kledingstukken en door goed te kijken welke prints en welke stoffen passen bij je lichaamslijn.

In januari hadden we een bijeenkomst van de organisatie van Colour me Beautiful in de winkel in Rheden. Met een aantal collega’s die net als ik dagelijks mannen en vrouwen adviezen geven over kleuren, stijlen, make-up en garderobeplanning. We besloten om foto’s van onszelf te maken, één foto met kleding die niet mooi maakt en een foto met kleding die wel mooi maakt. Nou dat was grote hilariteit. Ik raad het iedereen aan om dit eens te proberen in een winkel. Wat hebben we gelachen. Zie hier het resultaat van mezelf.

Kom jij binnenkort naar First Lady in Rheden of Eerbeek om ons te vragen waar jij mooi van wordt? Wij vinden dat namelijk het leukste aspect van ons vak, om je daar tips over te geven.

Lidy Jansen – First Lady