Wat is oud?

Wanneer ben je ‘oud’? Ik voel me soms een heel oud besje. Als mijn lichaam niet mee wil werken en er enorm veel werk op me afkomt. Mijn moeder zei vroeger: “Iemand van 10 jaar ouder is voor je gevoel oud.” Toch ken ik vele mensen van 70+ die nog bijzonder jong zijn. ( Ja, ik ben 61.) Is het belangrijk? Er wordt toch altijd gezegd: Je bent zo oud als je je voelt. Een waarheid als een koe!

Toch krijg ik regelmatig de vraag van een klant: Kan dit nog wel. Deze kleding op mijn leeftijd? En wat blijkt: alles kan, alles mag. Ik geniet van foto’s van mensen op leeftijd die lekker tegen alle cliches doen wat ze willen. Een soort rebelse houding, een verlate puberteit. Kijk maar eens op Advanced Style: Older & Wiser Google afbeeldingen en geniet!

Vind je het moeilijk om buiten je comfortzone te gaan en loop je vast in steeds dezelfde garderobe? Wij vinden het heerlijk om mee te denken en advies te geven, want deze valkuil is voor iedere leeftijd actueel. Daarom is het heerlijk om kleding in te kopen en te verkopen. Niet alleen voor onze trendy klanten, maar juist ook een jonge collectie voor de older&wiser. En ik geniet als een jonge oudere met een set van Street One, Esprit of ons jongste merk Object de winkel verlaat met een grote glimlach op haar gezicht. Per slot van rekening komen er steeds meer 100 jarigen bij en is de eerste baby die 130 jaar wordt nu al geboren!

Lidy Jansen – First Lady