Trends voorjaar/zomer 2019

Vaarwel somberheid, welkom frisse modetrends! Wat begin 2019 het leven mooier maakt, kun je nu lezen in onze voorjaar/zomer trend vooruitzichten.

Trend Hayfever (hooikoorts)

Trend Heyfever

Het buitenleven wordt herontdekt, het is easy living op een verantwoorde manier, voor mens en omgeving. Passend bij natuurlijke materialen zoals linnen. Met ruimte voor de romantiek van het platteland. Jumpsuits passen in deze trend. Net zoals maxi jurken, midi jurken en rokken.

We zien veel ruiten met goudgeel van het graan, millefleur, strohoedjes, strepen en denim met bloemprints. Blauw is er in nieuwe tinten, van zacht pastelblauw tot diep nachtblauw en van skyblue tot jeansblauw. De kleur staat voor harmonie, rust, vrede en elegantie. De kleur blauw koppelen we aan iets positiefs. De kleur doet ons denken aan mooie zomerdagen, een strak blauwe lucht en de zee. De collectie van Ichi combineert sky blue met koraalrode klaprozen. We zijn er verliefd op!

Daarnaast wordt in deze trend het alledaags op een luxe manier weergeven. Simpele luxe. Tops hebben broderie en kantdetails, smockdetails en krinkel. Katoen en denim in cleane, luxe optiek. Denim streepvariaties in broeken. Deze strepen krijgen een strandgevoel door koord ceintuurs. Of de streepbroeken zijn wijd met wikkeldetails d.m.v. brede stoffen ceintuurs. Wijde broeken in het zachte Lyocell, zijn zijdeachtig aanvoelend en geven simpele luxe. Blouses en shirts in matras tijkstrepen. Deze strepen krijgen een Hayfever effect door een mix van die verschillende blauwtinten met koraalrood, Hermes oranje of het zachtere koraalrose. Of combineer blauwtinten in Hayfever met een groot scala van groenen zoals: dennegroen, grasgroen en emeraldgroen. Voelt je de natuur al met een dergelijke combinatie? Kom kijken naar Street One en Esprit. Die hebben prachtige sets in deze stijl.

Trend Oriental

Trend Oriental

Naarmate machines en robots meer van ons overnemen, neemt ook de behoefte toe aan ambachtelijk gemaakte producten. Producten die gemaakt zijn met liefde en aandacht. Traditionele dessins uit verschillende culturen komen samen in één modethema d.m.v. handgemaakte details, accessoires en materialen. Denk aan een oosterse markten en je zit direct in de juiste sfeer.

Het intense kleurpalet van Oosterse dessins is rijk aan versieringen. Met gestileerde bloemdessins, met etnische dessins en jungle invloeden. De kleuren maken je vrolijk en blij: rood, okergeel, mintgroen, turquoise en oranje. Ze komen samen in rijke Paisley dessins. Natural chic is de rustige vertaling daarvan, met heel verfijnde bloemenprints op een witte ondergrond. Met transparante stoffen en glans materialen.

Trend Oriental

Helemaal nieuw in dit thema zijn de kaftans, de kimono en soepele wijde lange blouses in de mooiste dessins! Roberto Sarto heeft een prachtig thema dit voorjaar met etnische prints in de kleuren: licht bruin, zwart, zand en off-white. Natural Chic! En ook Rabe brengt je naar Oosterse sferen met dierenprints van neutrale kleuren met turquoise of met prints van palmbomen en papagaaien. Esprit en Street One gaan in mei op jungletour in kleuren als oker, turquoise en bruin. Veel varianten in lange jurken en overslagrokken in dit thema. Hemdjes en shirts hebben veel details met kant en bandjes. Street One heeft vanaf april een uitgebreide collectie in mooie basic artikelen in de kleur Spruce, een vergrijsde dennegroene kleur. Deze kleur is zowel prachtig in combinatie met sprankelende en rustige kleuren. Spruce met zachte pastels zoals bleu of rose. Spruce met emerald en teal. Spruce met citroengeel, wit en blush. Een basis kleur die je graag in je garderobe wilt toevoegen.

Trend Out of the box

Trend Out of the box

Een rariteitenkabinet van verschillende vondsten. Invloeden vanuit het verleden komen samen in een spannende mix, maar dan wel anders. Het kleurgebruik is rijk, warme kleuren worden met elkaar gecombineerd en vormen een vernieuwende combinatie. Ook bloemenprints passen mooi in dit thema. Wel duidelijk anders dan bij het thema Hayfever. Denk aan hippy-invloeden.

De tendens is jaren 70 en 80 stijl. Creativiteit en fantasie zijn het antwoord op de vraag naar transformatie van de samenleving. De basics van de jaren tachtig dienen alleen als voorbeeld en zijn de inspiratiebron voor een geheel nieuwe, eigen stijl. Vernieuwde Pucci dessins in shirts en blouses zien we bij First Lady in de collecties van diverse merken.

We zien een enorme hang naar decoratie d.m.v. heftige dessins in stevige kleuren. Het is het presenteren van vernieuwing, iets anders, zoals de kleur geel, de kleur van verandering. Fris citroengeel met zwart of marine en wit. In sjaaldessins of grafische dessins. Dierenprints zijn heel kleurrijk of in zwart-wit /camel-wit, maar altijd is herkenbaar wat voor dier de inspiratie vormde. In de april collectie van Street One komen panterprints samen met een accentbies in de kleuren rood/roze. Out of the box! Koraal rood zorgt in samenspel met pittig rose, oranje en fuchsia voor een nieuwe look. Waag jij je aan de gedurfde kleurencombinatie rood met roze? Deze twee kleuren gaan samen in één item of print, maar ook worden kledingstukken in roze en rood met elkaar gecombineerd.

Net zoals vele trends is ook colour blocking niets nieuws. Maar nu wordt er vaak gekozen voor kleuren die op het eerste gezicht niet helemaal bij elkaar lijken te passen. De colourblocking trend zorgt voor een flinke dosis vrolijkheid. Er ontstaan zo compleet nieuwe mogelijkheden bij het samenstellen van outfits. Neem een modieus motief zoals zigzagstreep of een zwart-witte ruit en voeg hier verschillende kleuren aan toe. Het verlangen naar orde en overzicht komt terug in ritmische herhalingen. De kracht van simpele vlakken breng de chaos in een frame.