Trends najaar 2019/2020

Sticky Caramel

De taal van design, als antwoord op oncomfortabele vragen. Respect voor onszelf en de aarde zorgt voor een bewustere manier van leven. Dit betekent niet dat we de moderne technieken achter ons laten. Sterker nog, we omarmen het als een manier om ons leven nog beter in te vullen. Zelf je groenten verbouwen, maar ook zonnecollectoren op je dak.

Trend Sticky Caramel

Dit vertaalt zich naar een trendy modebeeld dat zich kenmerkt zich door Engelse invloeden. Zachte, comfortabele materialen in overvloed. Vanuit ambacht zien we imitatie suède. De neutrale kleuren, zoals warm bruin in diverse varianten worden gecombineerd met koel kobalt en bleu. Accentkleuren okergeel en goudgeel zien we evenals vorig najaar volop terug. Logo shirts worden gecombineerd op clean denim. Maak het spannend om te shinen met een mix van materialen en diverse prints. Zoals dierenprints, bloemprints of ruiten en strepen en de opnieuw uitgevonden Hermès print. De mix kan voortkomen uit het combineren van verschillende items, maar kan ook één item zijn samengesteld uit verschillende dessins. Dit samen met overdadige sierraden zijn de invloeden van Chanel en Versace typerend. Suèdine in karamel kleur wordt bij Esprit gecombineerd met frisse cleane katoenen blouses in een frisse bleu-tint. Of combineer de een Engels ruitblazer met daaronder een paisley of dierenprint op een donkere jeans. Toevoegingen van mooie wolwitten in shirts en vesten maken het geheel spannend en fris. Blouses en dunne turttle pullovers worden trendy hooggesloten aan de hals gedragen. Dus bovenste knoopjes van je blouse dicht dragen! Bij de schoenen en laarzen mogen we ook zeker de python en de zebra niet vergeten.

Wanderlust

Wanderlust staat voor een kleurrijk natuurlijk beeld. We laden onze batterijen op met pelgrim tochten, wandelen en hikes. Ons menu wordt toenemend plantgericht. De materialen zijn zacht, comfortabel en aaibaar. Binnen het thema Wanderlust staan de kleuren in het kader van plant gepigmenteerde kleuren. Van geel, gebrand oranje, naar donker rood, paars en allerlei variaties groen zoals khaki, dennengroen en emerald. Mooie breisels, lange jassen en jurken, wijde pantalons en rokken in koker en A-line. Corduroy is het materiaal voor FW19/20 en maken het beeld. Van babyroy, hele grove corduroy tot soepele velours. Houthakkersruiten in blouses en in een nieuwe tuniekjurk met wijde aangeplooide banen waarbij de lengte op de knie valt. Truien in grove breisels en/of met reliëf en met Noorse motieven. Op mouwen en schouder van de tops zien we knopen. ICHI combineert dessins met paarden in warm kaneel met vergrijsde bleu tinten . Draag deze winter een rok met een grof brei pullover of kabelvest. De lammy doet opnieuw zijn intrede in de outdoor.

Trend-wanderlust
Trend Wanderlust

Decadence

Een theatraal thema, waarin glans, krijtstrepen, zebraprints en pied de poules de hoofdrol hebben. Naast de altijd mooie zwart, antraciet en licht grijs wordt de glamour compleet met fel kobalt blauw, goud, rood en koraal. Glans ontmoet mat. Structuur, velours en bouclé geven de neutrale tinten in de basiskleuren een extra diepte. Bij de broek leggen we het accent op de taille door middel van een hoge taille verrijkt met een strikceintuur. Truitjes en blouses worden daarom veel in de broek gedragen. Het broekpak is hot item! Ook in dit thema Chanel en Versace prints in stijlvolle luxe crêpe stoffen en fijne tricot pullovers en vesten. Dégradés, kleurovergang die van donker naar licht langzaam vervagen maken truien en vesten spannend. De jassen in dit thema hebben een nieuwe vormgeving zoals een wijde zigzag step van Esprit. In zwarte parachutestof of spannend glansrijk kort jasje in zilvergrijs van ons succesmerk District. Dit is hét seizoen voor de aanschaf van een nieuwe jas.

Trend Decadence