fbpx

Sustainability

Blog geschreven door Linda

Terwijl ik dit schrijf, is de storm Ciara net uitgeraasd en staat de storm Dennis al weer voor de deur. Tussen al dit geweld door laat de wind nog regelmatig van zich horen. Alsof de natuur ons iets duidelijk wil maken…

Maar is dat ook zo? Econoom Richard Tol denkt hier zeker anders over.
“De realiteit is dat het klimaat nauwelijks invloed heeft op ons welzijn en onze welvaart. Er wonen gelukkige en rijke mensen in bloedheet Singapore maar ook in steenkoud Canada. Er zijn mensen ongelukkig en arm in bloedheet Kenia maar ook in steenkoud Mongolië. Klimaatverandering is ook niet het belangrijkste milieuprobleem”.

Of je het nou met deze stelling eens bent of niet, dat er veel onrust is is zeker. We zoeken allemaal iets om ons aan vast te houden, om een reden te hebben om beter te worden en ons hierdoor weer goed te voelen.
Is de verandering in klimaat dan juist iets goeds of iets slechts?? Het is maar net van welke kant je het gaat zien.

Duurzaamheid

‘Sustainability’ is het woord van de afgelopen tijd en de toekomst. Duurzaamheid welteverstaan. Het uithoudingsvermogen van systemen en processen. De modemerken waar wij mee werken ontkomen er niet aan om mee te doen in deze tijd, waardoor er nieuwe ideeën ontstaan en waardoor er weer groei in ontwikkeling is. Wij als winkel moeten beter gaan kijken, wat wil onze klant nou echt? Een shirt van biologisch katoen voor meer geld, of geen biologisch katoen voor een klein bedrag? Een enkele vraag die wij onszelf vaak stellen tijdens onze inkoop.

Er zullen altijd voorstanders en tegenstanders zijn, met alles wat we doen en bedenken. Dit zijn wij als mens en zorgt voor nieuwe inzichten. We dagen onszelf uit en zorgen dat we nog beter worden bij alles wat we doen. Dus bij de vraag of het goed is of slecht… ik wil in ieder geval alleen het goede zien.

Liefs,

Linda