Trends voorjaar/zomer 2020

Het voorjaar staat weer voor de deur, dus dat betekent de hoogste tijd om vast voorruit te blikken naar de modetrends van zowel het voorjaar en de zomer van 2020. 

Cuba

Cub, een picture-perfect land. Hier vind je pastelkleurige huizen en de kleurrijke aanwezige oldtimers. Voor First Lady is de inspiratiebron Cuba een vernieuwend thema. Het kleurenpalet toont veel pasteltinten, die vaak ook tegen een fellere variant aanschuren. Dit zorgt voor een fris en verrassend geheel. De kleuren citroengeel, pinkroze en hemelsblauw zien we gecombineerd met lichte camel kleuren. Ook kunnen de tinten richting mint, vergrijsd khaky en lila afbuigen. Binnen dit kleurenpalet voel je op en top klaar voor een vrolijk voorjaar! Er is ruimte voor bloemenprints, strepen en zelfs shine. Denk je aan pastel dan denk je tropisch! Buena Vista!

The Cool Club

Wie begin jaren negentig nog goed voor de geest kan halen zal veel herkennen van het thema The Cool Club. Wij blijven ook dit seizoen in sportsferen, maar combineren dit met smaakmakers en sterke kleurencombinaties. Veel jeans, aangepast aan eigen smaak, een tikje stoer en een tikje rock & roll met boot cut. Een complete jeans look past helemaal in deze trend. Het mag een beetje gek, dat maakt het juist leuk. Sterke kleuren, zoals pittig rood, blauw en groen, maar ook neon kleuren komen voorbij. Sportieve invloeden zien we in oversized sweaters en broeken die vaak speels overkomen, omdat het materiaal soepel is. Logomania is hot. In de jeansbroeken en veelvoud aan strepen blauw/wit en rood/wit, maar ook rose/wit. De cleane denims worden liefelijk met mille-fleur shirts en blouses.

Nomad

Het thema Nomad neemt ons mee op ontdekkingsreis naar verre landen. De inspiratie van de bestemming wordt gecombineerd met een behoefte aan luchtige materialen en stoffen. Warme en koude tinten ontmoeten elkaar binnen dit thema. Kraakhelder wit, maar ook vergrijsde donkere groene tonen voerden de boventoon. Aardetinten zoals roest, oker en een mooie perzikoranje tint zorgen voor de warmte. Street One combineert de prachtige donkergroen sprucekleur met lila en paars. Bruin wordt getipt. Kortom een kleurrijk thema, maar dankzij de prachtige neutrale basiskleuren verfijnd. We zien veel linnen binnen dit thema. Soms als een wijdvallende blouse of jurk, maar vaak ook in zomerse linnen T-shirts. Dessins zijn oosters, dierenprints en vlakverdeling. Denk ook aan mooie strepen en stijlvolle Afrikaanse dessins. En nieuw zijn Tie and Dye dessins in de bekende blauwtinten, maar ook in zwart/zandcombinaties.