Trends najaar/winter 2020

Het najaar van 2020 staat weer voor de deur. Er zijn twee trends die we in zowel in het najaar als de winter gaan zien.

Niet zo standaard

Reduce, reuse, recycle

Deze trend is een echte mindshift. We gaan anders denken over mode en het gebruik ervan. Afval kan juist weer een grondstof worden en of krijgen nieuwe uitgangspunten. Zo heeft Esprit een cashmere zachte jeans van biologische katoen. Red Button heeft een jeans gemaakt van petflessen.
In dit thema spreken we van botsende werelden. Samengestelde mode-items botsen in een mix van invloeden. Het kleurenpalet is uitbundig met tinten als mint, oranje, goudgeel, olijf en khakigroen, marine en verschillende bruintinten.

Verrassende combinaties

De wild west cowgirl prints zijn de trend. First Lady combineert ze met cowboylaarzen. Stoere broeken in workwear- opgestikte zakken en epauletten worden met kleurrijke bloemprints gecombineerd. Authentieke materialen als leer, suèdine en denim worden gedragen in contrast met soepele dunne pullovers. Kies uit de rijke variatie aan blouses en jurken in fijne crêpe stoffen.

Ruiten met strepen met jacquard truien, met nieuwe bloemprints, met voile crepestoffen, met oversized truien. Combineer alles in je kast bij elkaar en reduce en reuse!

We zien Britse authenticiteit zijn intrede doen. Een ruitblazer of ruitbroek in de combinatie met een sportieve look en met daaroverheen een lange volume donsjas. Street One mixt diverse groenen in een camouflage print en maakt dit serieuze dessin vrolijk met oranje. Gerstekorrel, ajour of patentbrei. Vele stoere truien worden gedragen op rokken en over een jurk.

De niet standaard trend kan samengevat worden in:

Layered / Ruiten / Workwear / Veganleer / Suèdine / Khaki / Bruin / Antraciet / Camel / Cargo / Oversized / Steenrood / Jeans met studs / Jogpants / Oversized / Stoer / Lieflijk / Corduroy / Colletjes / Jacquard broeken / Camouflage

Back to basic

Less is more, elegant, stoer

Drukte in het leven. Buiten en binnen de deur doet verlangen naar een garderobe die ons terugbrengt naar de basis, back to basic. Deze trend wil ons doen beseffen wat echt belangrijk is en daarbij ligt de focus op rust en less is more. Dit gevoel is te bereiken door te werken met duurzame materialen en non-kleuren (lees: beige, gebroken wit en lichtgrijs). Je hoeft niet bang te zijn dat je kledingsets hierdoor simpel of te minimalistisch ogen, want met de rijke en zachte kwaliteiten en gouden/zilver accenten houd je deze stijl chic. Bovendien combineren onze twee splinternieuwe labels in de collectie: Smith&Soul en Free/quent deze stijl met een felle pink. Street One voegt daar nog kobaltblauw aan toe.

Geheel in het wit

Een totale look van verschillende wit tinten is elegant en vernieuwend door bijvoorbeeld een wijde Culotte ribbroek in zandkleur van Esprit toe te voegen.

Cosy

De lange wollen jas in taupe met sjaalkraag en strikceintuur van Rino&Pelle is kenmerkend voor de stijl back to basic. Lange gebreide jurken geven een cosy gevoel. Helemaal verliefd worden we op de vesten: in een zachte angora kwaliteit of beige mêlee lange blazervesten. Free/quent heeft een prachtige gebreide set met een tricot plissé rok in beige mêlee met bijpassende pullover. In Shape heeft een collectie in prachtige vergrijsde groenen in een superzachte chenille kwaliteit vest of een fijnbrei pullover. Combineer het met een satijnen blouse van dit merk.

Tegengewicht aan het wit wordt gegeven door zwart (leer). Zwarte rokken in Vegan leer heeft First Lady van verschillende leveranciers. Wyberdessins, vlamprints, dierenprints in de goede kleuren maken de combi compleet. Pofmouwen geven vernieuwing aan shirts en truien.

De back to basic trend kan samengevat worden in:

Wit / Blouses / Grof breisel / Fijn breisel / Pofmouw / Culotte / Traditional colors / Grafische prints / Boudoir / Glans / Retroprints / Smaragd / Beige / Antra / Zwart / Bruin / Kobalt / Pink