fbpx

Trends voorjaar/zomer 2021

De zon laat zich steeds vaker zien, de dagen worden langer en warmer. Het voorjaar van 2021 staat weer voor de deur. Dit voorjaar zien we twee kledingtrends die we ook in de zomer zullen gaan zien. 

Mirage

Op reis naar verre oorden

Mirage neemt ons mee op reis naar verre oorden. Heerlijk genieten, we kunnen niet fysiek reizen, maar gelukkig in ons brein en in de mode wel! We zien een sterke invloed vanuit Afrikaanse sferen, maar worden ook meegenomen naar Azië. Veel katoen en linnen in soepel vallende stoffen.
Het kleurenpalet bevindt zich in een spectrum van camels en zandtinten met fris wit en cool blauw als contra kleur. Prints zijn kleurrijk met grote bloemen op linnen, exotisch op transparante stoffen of juist in zwart/ wit/ camel Marni achtige golvende prints, maar een rustig kleurenpalet overheerst.

Een tegenhanger van warme kleuren
Als tegenhanger van de warme kleurgroep de mooie vergrijsde groene pastels en khaky groenen. De safarilook komt in deze kleurgroep helemaal tot zijn recht. De natuur als voorbeeld. Doordat we meer binnen hebben gezeten dit jaar en minder mogelijkheden hebben om dingen buiten de deur te doen is onze waardering voor de natuur alleen maar groter geworden. De natuur belichaamt groei en leven. Geniet van de kleuren en vormen ervan en ontdek nu de coole camouflagelook voor jou! In een safari achtig thema mogen de culotte broek en de cargopantalon niet ontbreken. En de (blouse)jasjes, meestal in een wijdere vorm. Of zelfs een kimono.
Ambachtelijk gemaakte items waarbij je bewust de keuze maakt om het aan te schaffen en jaren plezier van te hebben. Uitvergrote vormen en sculpturale elementen, denk aan grote ruches, franjes, transparante stoffen, typografie van uitvergrote letters en gevlochten leer.

Van pofmouwen tot plooien
De pofmouw is een vast ingrediënt voor zomer 2021. Met behulp van fluïde materialen en plooi-inzet wordt de volume in de mouw al snel gecreëerd. Pofmouwen in vestjes, tops en blouses. We zien vooral wit als total look. Het symboliseert een nieuw fris begin. Nog meer zomers gevoel krijgen we van ruches, transparantie, glans en plooigebruik. Daarnaast zien we veel handwerk, borduur en broderie anglaise. Crispy cotton kwaliteiten ook wel papertouch genoemd. Voor hoogzomer zien we ook veel gehaakt, raffia en streepdessins. Streepdessins zijn perfect in combinatie met het frisse wit en linnen. Ze krijgen een chique accent met fijne toevoeging van glitter en glans.

Linnen en nog meer linnen
Linnen broeken en linnen shorts met koordjes. Linnen, linnen…….en nog eens linnen. Koordjes, koordjes en koordjes. Linnen wordt duurzaam geproduceerd, dus als jij het ook belangrijk vindt om duurzame keuzes te maken in je garderobe, dan zijn linnen kledingstukken voor jou een hele goede optie. Ze laten geen microplastics los tijdens het wassen, ze zijn biologisch afbreekbaar en makkelijker te recyclen. Helpen we de natuur ook weer een handje!

La Vie en Rose

Romantisch, bloemen en vrouwelijk

Iedere zomer zien we de bloemenprint terug komen. Ook dit seizoen zien we weer meerdere varianten. De kleine bloemenprint, de bloemprint met donkere ondergrond en voor wie durft grote paisley dessins. De lange zwierige jurken en rokken blijven, maar krijgen concurrentie van de korte variant.

Kleurrijke zomer

We zien een mooie mix van rose en oranje tinten. Prachtig met fris wit. We zien ook de rood, oranje variant. Vrolijk en zomers! “I never get tired of the blue sky”, aldus Vincent van Gogh in 1889. Hij niet, maar wij ook niet. Sterker nog, we verlangen er dit jaar hevig naar. Blauw is namelijk niet alleen de kleur van de hemel en de zee, maar ook die van stabiliteit, vertrouwen en ‘wolkeloos’ denken. We wikkelen ons in 2021 daarom veelal in blauw, lichtblauw om precies te zijn.

Zwierige lange jurken en pofmouwen

Lange jurken zijn bijna het uniform van de zomer geworden. Let ook op de koordjes, strikken, stroken en op de riempjes in je middel. “We dragen altijd casual kleding, maar als we ons omkleden is dat in een romantische jurk.” Sowieso is de tendens bij vrouwen om zich bedekter te kleden, met lange mouwen en lange rokken. Het gebruik van pofmouwen geeft een vrouwelijke touche. Er wordt veel afgewerkt met bandjes en strikken en we zien smokwerk, plissé en plooien. Maar denk ook aan cut-outs, bijvoorbeeld voor broderie. De kraag is een belangrijk detail.

Kanten blouses en rokken

Wat we ook veel terug gaan zien in dit voorjaar zijn de kanten blouses. Combineer ze op een bloemprint of toch lekker stoer op jeans. Jeansbroeken in zachte soepele stoffen en in chambray zijn weer helemaal actueel omdat ze worden gecombineerd met romantisch items. Naast de zwierige crepe rokken is de plissé rok nog niet verdwenen uit het modebeeld. Prachtig met truien en vesten in dunne fijnbrei kwaliteiten. En dan een stoer denim jasje erop of een kort jasje van vegan leather. Korte (wikkel)vestjes, al dan niet gehaakt, zijn ook de topper van voorjaar 2021. Perfecte match met rokken en jurken. Naast de hoge hals is de romantische Carmen hals ook echt “La Vie en Rose”.

“Wanneer we weer naar een restaurant of uit kunnen, reken er maar op dat die hoge hakken uit de kast komen,” zo vertelt trendwatcher Christine Boland. “Het is een uiting van spanning en frustratie. We gaan ons opdoffen als het weer kan.”