fbpx

Trends First Lady voorjaar en zomer 2022

Yes! Het voorjaar staat weer voor de deur. Dat betekent ook weer nieuwe modetrends. Wij vertellen je graag alles wat je moeten weten over de trends die we aankomend voorjaar én de zomer gaan zien. Er zijn drie trends die opvallen en die zullen we hieronder met je delen. 

Fresh Day

Verrassende vrolijke dessins

Een zonnige ochtend aan het water. De zee en de zonnige stranden vertalen zich naar nautische prints in de mode voor aankomende zomer. De prints kunnen zowel casual gedragen worden als ‘goed gekleed goed’. Op de wat koudere avonden trekken we een sweater of sweatervest aan. In natuurlijk één van de kleuren uit dit thema of met een palmen dessin.

Ook de marine invloeden zien we volop deze zomer, zoals de sailor stripes. Ze brengen echt de sfeer van de French Riviera. En dus zien we zwembadblauw in combinatie met de iets zachtere varianten van kobalt, rood, emerald groen en pink. En natuurlijk kan ook de kleur bleu niet ontbreken. Kant, gehaakt en broderie in de tops maken de combinatie spannend. Bovendien zien we ook fijne ruiten in de zomer terugkomen, Naast de prachtige dessins is er veel structuur in de stoffen. Fresh Day is een thema vol mooie items om op de boulevard mee te kunnen flaneren.

 

Earth power

Een veilige bubbel

De silhouetten in dit thema vallen ruim en soepel. Dit vertaalt zich naar de keuze voor natuurlijke materialen zoals katoen en linnen. Het lichaam moet vrij kunnen bewegen.

We zien veel ton-sur-ton combinaties in prachtige verschillende bruin- en olijftinten. Met tropische dessins in bleu, pink en kobaltblauw maak je de outfit lekker zomers. De lange blouse is de must-have van dit seizoen. Het hoeft allemaal niet zo netjes. Rol de mouwen van de blouse op en gooi de knoopjes open. Deze look draag je lekker nonchalant.

Daarnaast zien we crispy blouses. In het Earth power thema draait het ook om papier, met crêpepapier als inspiratiebron. Dit vertaald zich in crêpe en krinkle stoffen.

Draag lekker wijde broeken en doe daar een kort vestje op. De korte versjes zijn in alle kleuren verkrijgbaar. Speels en vernieuwend zijn de gestreepte variaties in linnen. Geïnspireerd door de streepjespyjama.

 

A pop of colour

Be a pop of colour in a black and white world

Wat een explosie aan kleur! We mogen weer kleur gebruiken en daar hebben we zo lang op gewacht. Samenkomen en plezier hebben, daar draait het om bij deze trend. Expressiviteit met kleuren en kleurencombinaties. Evenals in het eerste thema zien we de kleuren kobalt, rood, oranje, pink en emerald groen, maar dan de felle variant.

Pink wordt echt de trendkleur van dit voorjaar. De dessins variëren van de “60 jaren” abstracte bloemdessins tot romantische millefleurs. Zwart met wit of zand en een jeans vormen een mooie basis om de felle kleuren mee te combineren. Super handig als je het allemaal wel heel erg heftig vindt.

Daarnaast zien we veel pofmouwen, roesels, volants en broderie. Romantiek lijkt ogenschijnlijk niet bij deze fel gekleurde items te matchen. Maar het is prachtig en dit is je kans: Laat zien wie je bent, alles mag!