fbpx

Trends First Lady najaar en winter 2022-2023

Het najaar staat weer voor de deur. Dat betekent ook weer nieuwe modetrends. Wij vertellen je graag alles wat je moeten weten over de trends die we aankomend najaar én in de winter van 2023 gaan zien. In dit thema domineren volumineuze, aaibare en warme stoffen. We vertellen je er meer over!

Exposure

Volumineuze, aaibare en warme stoffen

Deze kenmerken zien we in zowel de outdoor met warme steppjassen als in de breisels. Binnen Exposure houden we van laagjes en comfort. De knits mogen opvallen door de breimethode of het gekozen dessin. Rijke structuren door middel van bouclé, melange, ajour en ribbelmotieven. Als onderstuk onder al de prachtige breisels dragen we een wijder vallende broek in jeans, tricot of velvet. Al met al kunnen we stellen dat het beeld een toegankelijke casual kleedstijl is.

En het thema Exposure doet zijn naam eer aan. We beschermen ons zelf in volumineuze en warme materialen. Zet de verwarming gerust een graadje lager! Vesten in teddy of met ingebreide kabels of juist een grove steek. De bruine kleurgroep domineert in het beeld. Van lichte wol tot aan beige naar de hele donkere bruinen aan toe. Groen doet ook mee, in verschillende tinten groen. Van reseda, kaki tot legergroen. Eigenlijk zijn al die prachtige groenen al een aantal jaren belangrijke basiskleuren geworden. Naast diepblauw, grijs en zwart een musthave in de garderobe.

Prachtige Scandinavische truien met een rijk kleurgebruik. Breisels met borduur, ajour of met Argyle ruiten en Intarsia. Relaxed en comfortabel zijn ook gebreide jurken of een lange trui die als jurk gedragen kan worden. Ruiten komen ook volop terug in de onderstukken.

De spencer is helemaal hot! Leuk in een grove brei of kabel. De spencer wordt zowel over een coltrui als over een blouse gedragen. De blouses hebben prachtige ballon mouwen. 

In dit thema komt ook het pak terug. Met een oversized blazer en wijde broek. Free Quent heeft deze in de collectie in een prachtige diep donkerbruine kleur. Het donkerbruin wordt in de sets gecombineerd met kobaltblauw.

Het gilet, in teddy of boiled wool, is er in verschillende lengtes. En met de Chelsea boots aan je voeten in een bijpassende kleur heb je de perfecte combinatie.

Teddy – Mouwloos – Overshirt – Spencer – Coltrui – Breisel -Laagjes – Pakken

Funny creativity

Felle kleuren zijn back in town!

Voeg kleur toe aan je garderobe. De kleuren drukken het vieren van het leven uit, waarin we donker tijden proberen te vergeten. De creativiteit komt tot uiting in een veelvoud van dessins: jaguar dessins, bloemen, dierenprints, geometrische dessins. Van fleurig roze, helderblauw en gifgroen.

Met blauw kun je eigenlijk alles, van elegant ingetogen tot expressief en opvallend. De blauwtinten geven je look frisheid, stijl en expressie. Ontdek de blauwe diversiteit bij First Lady. Want deze sprekend kleur komt ze terug in alle merken en in alle kledingstukken.

Washed Olive en Novel Green – de groentinten zijn net zo mooi als hun namen. Van cool tot chic, het is allemaal mogelijk in jouw stijl. Denims, als broek of jas, zorgen voor de perfecte match.

De ruiten en strepen zijn komend najaar de absolute mode-must-have. Het maakt niet uit of het grote of kleine ruiten zijn – samen met de trendy collectiekleuren kun je ze gemakkelijk met jeans, broeken en shirts combineren.

Onze liefde voor strepen gaat nooit over en weet je waarom? Vanwege hun veelzijdigheid! Want met welke kleur je ze ook combineert en of het nu blokstrepen, fijne strepen of streepcombinaties zijn – je creëert altijd een expressieve look.

Letterprints. Welsprekend, casual, opvallend – dat klinkt als wording-print. Wording op sweaters, blouses en shirts is een coole manier om een boodschap over te brengen of gewoon om je casual look te accentueren.

Iedereen die opziet tegen koudere dagen kunnen we geruststellen: sweat is back. We bedoelen hiermee een combinatie van style en draagcomfort. Zo combineer je sweatshirts en sweatjacks easy met een jurk of jeans in een laagjeslook.

Fun – Prints – Kleur – Ruiten – Strepen – Bloemen – Mozaïek dessins – Grafische dessins